ЗАПОЧНА ШКОЛАТА ЗА УЧИЛИЩНО ПРИОБЩАВАНЕ

публикувана на : 21.07.2016

Изпълнителният директор на НАРУ Лиляна Минкова официално откри поредното издание на Школа за училищно приобщаване, която се провежда от 20 до 24 юли в Поморие. Тя отправи приветствие към гостите и представи програмата на събитието. Тя разказа на гостите за два от стартиращите проекти на НАРУ. Проект Кендъл по програма Еразъм+, който започва на 1 август, ще обучи 14 младежки работника от 6 европейски страни, които ще създадат социални предприятия за производство на свещи в България, Турция, Латвия, Англия, Румъния и Италия. Всяко социално предприятие ще бъде изцяло ръководено от младежи с интелектуални затруднения. Проект Прети, отново по програма Еразъм+, който започва октомври месец и включва партньори от България, Словакия, Румъния и Испания, има за цел да създаде многопластова система общоoбразователни инструменти за деца със СОП, които да бъдат използвани от общообразователни учители. Проект Прети ще продължи две години, като голяма част от методите ще бъдат приложени в образователната среда.
Благовеста Борчева - Началник отдел "Достъп до образование и подкрепа на развитието" в Министерство на образованието и науката също оправи приветствие към гостите, като обърна внимание на значението на новия Стандарт за приобщаващо образование. В края на Школата, тя, заедно с д-р Калоян Дамянов - Съветник на Министъра на образованието и науката ще проведат специален модул, в който заедно с участниците ще могат да дискутират по специфични аспекти на новия Закон за предучилищното и училищното образование.

НОВИНИ

Кръстев:Детската агресия не е проблем само на училището,а и на

Александър Кръстев е доктор по психология. Работи като консултант и обучител на

НАРУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Национална асоциация на ресурсните учители организира информационен семинар на

ОБЯВИ И КАРИЕРИ

Логопедични, арт-терапевтични и ресурсни занимания с Паула :)

публикувана от Паула на 04.07.2016

Здравейте :) Предлагам следните услуги: /Снемане на логопедичен статус/ Логопедичният статус под формата на чек лист се...

Актуални обучения, които предлагаме

Разгледай обученията