Регионален център-Бургас отново завоюва златни медали със свой отбор на регионалните игри Спешъл Олимпикс

публикувана на : 24.04.2017

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Бургас завоюва златни медали, като участва със свой отбор по футбол на регионалните игри Спешъл Олимпикс-България.Спортният празник се проведе на 21 април в Спортен комплекс “Славейков” в Бургас.

 Отборът на малките футболисти от основно училище “Васил Левски”,кв. “Горно Езерово”-Бургас се представи достойно и победи с цели 7:0 своите съперници от СУ  “Св.Св.Кирил и Методий”-гр.Бургас. Учениците от ОУ “Васил Левски” бяха подотвени от своята преподавателка по физическо възпитание и спорт  Моника Михалева и от Станимир Желев-специален педагог към РЦ-Бургас. Подкрепа при организацията и реализирането на празника оказаха Станислава Кодева-специален педагог и Станимир Миланов-психолог и председател на спортната комисия към РЦ-Бургас.

“Децата със специални образователни потребности за пореден път доказват,че са талантливи и достойни съперници на своите връстници без интелектуални дефицити, като играха с хъс и желание за победа.Участието ни в Спешъл Олимпикс на регионално и национално ниво е традиция, като целта ни е да насърчаваме децата със специални нужди да развиват своят талант и спортни заложби”, каза г-жа Антоанета Стоянова, Директор на РЦ-Бургас.

Г-жа Стоянова бе наградена  със  сертификат за признателност и успешно участие в регионални игри на Спешъл Олимпикс-Бургас 2017, връчен лично от Емил Иванов-спортен администратор на Спешъл Олимпикс-България.

В периода април – декември 2017 Спешъл Олимпикс България ще реализира отново национална кампания „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО“ сред деца и младежи с и без интелектуални затруднения под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Кампанията се подкрепя от УНИЦЕФ, Спешъл Олимпикс Европа, УЕФА,  Български Футболен Съюз, Българска асоциация „Мини футбол“ и фондация „ПроСпорт“ по време на Европейска футболна седмица ‘2017.

 

 

 

НОВИНИ

Кръстев:Детската агресия не е проблем само на училището,а и на

Александър Кръстев е доктор по психология. Работи като консултант и обучител на

НАРУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Национална асоциация на ресурсните учители организира информационен семинар на

ОБЯВИ И КАРИЕРИ

Логопедични, арт-терапевтични и ресурсни занимания с Паула :)

публикувана от Паула на 04.07.2016

Здравейте :) Предлагам следните услуги: /Снемане на логопедичен статус/ Логопедичният статус под формата на чек лист се...

Актуални обучения, които предлагаме

Разгледай обученията