ПОКАНА ЗА СРЕЩА - ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЛЕСНАТА ЗА РАЗБИРАНЕ КНИЖКА ЗА СОФИЯ „МАЛКА КНИЖКА ЗА СОФИЯ“

публикувана на : 02.11.2016

08.11.2016 Г., 16 ЧАСА, ДНЕВЕН ЦЕНТЪР „СВЕТОВЕ“

Фондация „Светът на Мария“ има удоволствието да покани ресурсни учители и други не педагогически специалисти, ангажирани в системата на подкрепящото образование на Среща – представяне на лесната за разбиране „Книжка за София“. Книжката е разработена по проект, финансиран от Столична програма „Култура“ за 2016 г. 
Лесната за разбиране „Книжка за София“ е специално подготвено издание, което представя забележителностите на столицата за деца и възрастни със затруднения в разбирането и развитието. Книжката е подготвена от екипа на Дневен център „Светове“ на Фондация „Светът на Мария“ с участието на клиентите на Центъра. 
Лесният за разбиране текст е подготвен така, че да съобрази, като изказ, количество информация и начин на представяне, спецификата във възприемане на хората със интелектуални затруднения и да ги направи по-самостоятелни в разбирането и боравенето с текст. В него е включен и интерактивен елемент за откриване на забележителността на карта. 
В рамките на срещата ще бъде представено самото помагало, процеса на изготвяне и начините, по които може да се ползва в работата на специалистите в подкрепящото образование.
В допълнение ще бъде представено и лесното за разбиране помагало „Аз започвам работа“, разработено в подкрепа на разбирането на правото на труд и на отговорностите пред тези, които искат да започнат работа. Участниците в срещата ще се запознаят и с дейността на Дневен център „Светове“ с трудови дейности за хора с лека и умерена умствена изостаналост. 
В срещата е осигурена и малка почерпка, подготвена от клиентите на Дневния център.

Очакваме ви! За контакт: Иво Борджиев, социален работник, Дневен център „Светове“, тел.: 0885871231

Място на провеждане:

Дневен център „Светове“ е разположение в кв. Гоце Делчев, на ул. Рикардо Вакарини № 8 на партера. Центърът е разположен в близост до 104 ОУ „Захари Стоянов“ и спортна зала „Триадица“.

НОВИНИ

Кръстев:Детската агресия не е проблем само на училището,а и на

Александър Кръстев е доктор по психология. Работи като консултант и обучител на

НАРУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Национална асоциация на ресурсните учители организира информационен семинар на

ОБЯВИ И КАРИЕРИ

Логопедични, арт-терапевтични и ресурсни занимания с Паула :)

публикувана от Паула на 04.07.2016

Здравейте :) Предлагам следните услуги: /Снемане на логопедичен статус/ Логопедичният статус под формата на чек лист се...

Актуални обучения, които предлагаме

Разгледай обученията