ОРГАНИЗИРАНА ОТ НАРУ КРЪГЛА МАСА ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ СЕ ПРОВЕДЕ В РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР - СОФИЯ - ГРАД

публикувана на : 28.04.2016

На 27 април, 2016 година в Зала 2 на Ресурсен център - София - град, НАРУ проведе кръгла маса на тема  Социално включване чрез спорт. Предизвикателствата пред младежите с различни потребности“. Събитието е част от проект “Ежегоден фестивал на спортното приобщаване“, финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата «София - Европейска столица на спорта през 2018 г.Проектът се изпълнява със съдействието на Българска параолимпийска асоциация и Ресурсен център – София – град.

В кръгламата маса се включиха Калоян Дамянов - Съветник на Министъра на образованието и науката, Лиляна Минкова - Изпълнителен директор на НАРУ,  Борислава Недялкова от Регионален инспекторат по образование -гр.София, Красимира Тотева - кинезитерапевт в РЦ София - град, Илия Лалов от Българска параолимпийска асоциация, Кузман Кузманов и Петър Петров от Ресурсен център - Стара Загора, Тодор Добрев от Сдружение "Включи се", Майя Николова от НСА"Васил Левски", както и други гости - съзтезатели по пара спортове и родители. 

Специално участие взеха ресурсните учители от Ресурсен център - София - град. Освен в кръглата маса, те участват активно и в подготовката на главното събитие по проекта - Фестивала на спортното приобщаване, който ще се проведе на 28 май, 2016 година от 10 часа в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" - гр. София.

На откриването на събитието Калоян Дамянов - Съветник на Министъра на образованието  науката заяви, че спортната активност е едно приоритетно направление, в което ресурсните центрове предстои да се развиват. 

Борислава Недялкова от Регионалния инспекторат по образованието в София изказа подкрепата си към проекта на НАРУ и изрази готовност за съдействие при организирането на спортни активности насочени към деца и младежи със специални потребности. 

Лиляна Минкова от НАРУ представи основната идея и дейности на проект "Ежегоден фестивал на спортното приобщаване". Красимира Тотева запозна участниците с програмата по кинезитерапия в РЦ - София  град, както и адаптираните спортове, които ще се развиват като част от нея в бъдеще. Кузман Кузманов и Петър Петров от РЦ Стара Загора разказаха на гостите за спортните дейности в РЦ Стаза Загора, както и за възможността хора с увреждания да практикуват екстремни спортове. 

Събитието завърши с неформална дискусия, по време на която бяха обсъдени конкретни идеи за бъдещи инициативи, чрез които повече ученици със специални потребности да бъдат включени в спортни дейности. 

НОВИНИ

Кръстев:Детската агресия не е проблем само на училището,а и на

Александър Кръстев е доктор по психология. Работи като консултант и обучител на

НАРУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Национална асоциация на ресурсните учители организира информационен семинар на

ОБЯВИ И КАРИЕРИ

Логопедични, арт-терапевтични и ресурсни занимания с Паула :)

публикувана от Паула на 04.07.2016

Здравейте :) Предлагам следните услуги: /Снемане на логопедичен статус/ Логопедичният статус под формата на чек лист се...

Актуални обучения, които предлагаме

Разгледай обученията