МЛАДЕЖИ СЪС И БЕЗ УВРЕЖДАНИЯ ЩЕ СПОРТУВАТ ЗАЕДНО НА ПЪРВИЯ ФЕСТИВАЛ НА СПОРТНОТО ПРИОБЩАВАНЕ

публикувана на : 27.05.2016

Национална асоциация на ресурсните учители е неправителствена организация, която обединява над 1200 ресурсни учители и специалисти, работещи за интеграцията на 16 000 ученици със специални потребности в общообразователните училища.

На 28 май, 2016г. от 10 часа в спортния салон на 31 СУЧЕМ“Иван Вазов“, гр.София, ул.Гео Милев 2, НАРУ организира първия по рода си Ежегоден фестивал на спортното приобщаване. Фестивалът ще събере на едно място ученици и младежи със и без специални потребности, които заедно ще се включат в мини турнири по три адаптирани спорта. Целта на събитието е да покаже на обществото, че младежите със специални потребности в България не трябва да бъдат жертва на социална изолация и че спорта е едно ефективно средство за интеграция на тези хора в училище и извън него.

В много страни има тенденция  адаптираните спортове все по-често се прилагат в часовете по физическо възпитание. Това дава възможност на учениците с увреждания да се се чувстват включени в общността, заедно с връсниците си. Фестивалът на спортното приобщаване се стреми да покаже на отговорните органи в България и в частност Столична община, че адаптираните спортове могат лесно да бъдат прилагани в различни образователни институции и социални услуги, които се ползват и от младежи с увреждания.

Ежегодният фестивал на спортното приобщаване е финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата «София - Европейска столица на спорта през 2018 г.Проектът се изпълнява със съдействието на Българска параолимпийска асоциация, Ресурсен център – София – град и 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ – гр. София.

НОВИНИ

Кръстев:Детската агресия не е проблем само на училището,а и на

Александър Кръстев е доктор по психология. Работи като консултант и обучител на

НАРУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Национална асоциация на ресурсните учители организира информационен семинар на

ОБЯВИ И КАРИЕРИ

Логопедични, арт-терапевтични и ресурсни занимания с Паула :)

публикувана от Паула на 04.07.2016

Здравейте :) Предлагам следните услуги: /Снемане на логопедичен статус/ Логопедичният статус под формата на чек лист се...

Актуални обучения, които предлагаме

Разгледай обученията