Д-Р КАЛОЯН ДАMЯНОВ: ПРОМЯНАТА В КЛАСНАТА СТАЯ Е ВАЖНА ПРЕДПОСТАВКА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ

публикувана на : 27.06.2016

Д-р Калоян Дамянов е Съветник на Министъра на образованието и науката и експерт в областта на училищното приобщаване на деца и ученици със специални образователни потребности. На семинара "Общностно организиране", който се проведе на 24 и 25 юни в Ресурсен център - София - град. д-р Дамянов изнесе презентация за ролята на родителите във формирането на приобщаващата класна стая.
Той наблегна на необходимостта от активна работа с родителите в училищните общности като условие за реализиране на приобщаващо образование. Начините за постигане на това взаимодействие е чрез нова организация за образователния процес. От голямо значение е въвеждането на проектен принцип на организация в класната стая, в която да участват родителите заедно с децата и учителите. Трябва да се стремим към осигуряване на множество училищни събития, в които място да имат родителите, като по този начин ще се създадат възможности за опознаване между тях и учителите, заяви още д-р Дамянов.
Според него е наложително да се привлече НПО сектора в развитието на училищните дейности. Той представи и възможностите на новия Закон за предучилищно и училищно образование по отношение на въвеждането на обществени съвети във всяко едно училище. Той разгледа и формите за допълнителна образователна подкрепа за децата със специални образователни потребности.

НОВИНИ

Кръстев:Детската агресия не е проблем само на училището,а и на

Александър Кръстев е доктор по психология. Работи като консултант и обучител на

НАРУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Национална асоциация на ресурсните учители организира информационен семинар на

ОБЯВИ И КАРИЕРИ

Логопедични, арт-терапевтични и ресурсни занимания с Паула :)

публикувана от Паула на 04.07.2016

Здравейте :) Предлагам следните услуги: /Снемане на логопедичен статус/ Логопедичният статус под формата на чек лист се...

Актуални обучения, които предлагаме

Разгледай обученията