ДОБРОВОЛКАТА ВИКТОРИЯ: ВСЯКО ДЕТЕ МОЖЕ ДА УЧИ АКО МУ СЕ ПРЕПОДАВА ПРАВИЛНО

публикувано на :

Интервю с Виктория Адрада - доброволец от Испания по проект Go Green, Grow Inclusion на НАРУ

 

- Виктория, разкажи ни за работата си в Ресурсен център - Стара Загора?

- Ние сме четирима доброволци, като всяка от нас работи в различно училище. Ние сме в класната стая и се опитваме да подкрепяме и да помагаме на менторите си при работа с деца със специални потребности. Същевременно правим био-градина със същите деца.  Засега садим в класната стая, но когато растенията пораснат, ще ги изнесем навън. По този начин се стремим да подпомогнем приобщаването на всички ученици докато се забавляват и учат за растенията и природата от личен опит.

- Ти си в България по проект на Национална асоциация на ресурсните учители, финансиран от програма Еразъм+. Призвание ли е да си доброволец ? 

- За мен доброволчеството не е мисия, а избор. Когато кандидатствах да бъда част от проекта, го направих, защото каузата и темата ми бяха много интересни. Опитвам се да съдействам, доколкото мога и понякога ми се ще да можех да направя повече, но не е лесно, защото макар и вече да уча български, комуникацията с децата в училище не е много добра. Въпреки това смятам, че можеш да научиш много ако просто няблюдаваш различни ситуации с тях.

- Ти си тук вече няколко месеца. Какво смяташ за България ?  

- България не е типичната държава, където всеки иска да отиде, дори за мен. До преди няколко години никога не бих могла да си представя, че ще живея 10 месеца тук. Но днес мога да кажа, че това е едно от най-приятните преживявания в живота ми – срещам чудесни хора, намирам нови приятели и научавам толкава много за всичко, включително и себе си. Хората тук са страхотни, а освен това харесва начина на живот и храната, особено сиренето ха-ха; това прави адаптацията в тази нова страна много по-лесна. Много съм щастлива тук и винаги ще съм много благодарна на България за това.

- Какво ще пожелелаеш на членовете на НАРУ ? 

- Надявам се организацията да продължи да расте и да продължи да развива совята дейност, защото тя е много важна. Образованието е ключа към по-добро бъдеще за всяко дете и всички деца трябва да имат шанса да учат.  Всяко дете е различно и има различен потенциал и умения, но всеки може да се учи ако знаеш как да преподаваш, а НАРУ се опитва да прави именно това. Това е изключително важна дейност, която не трябва да спира.

Интервю на Атанас Димитров, НАРУ

НОВИНИ

Кръстев:Детската агресия не е проблем само на училището,а и на

Александър Кръстев е доктор по психология. Работи като консултант и обучител на

НАРУ ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ

Национална асоциация на ресурсните учители организира информационен семинар на

ОБЯВИ И КАРИЕРИ

Логопедични, арт-терапевтични и ресурсни занимания с Паула :)

публикувана от Паула на 04.07.2016

Здравейте :) Предлагам следните услуги: /Снемане на логопедичен статус/ Логопедичният статус под формата на чек лист се...

Актуални обучения, които предлагаме

Разгледай обученията